Scootmobiel banden

De juiste maat voor van de buitenband van uw scootmobiel vindt u aan de zijkant van de band zelf, of in de handleiding. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen. De bandenmaat voor uw scootmobiel staat aangegeven met bijv. 4.10/3.50-5 of 3.00-8 of 260×85. Daaronder ziet u vaak een CR of IS staan met een getal er achter, dit is de code voor het profiel van de band.
De scootmobielwielen bestaan uit velgen welke deelbaar zijn. Dit betekent dat deze door middel van een aantal bouten met elkaar verbonden zijn. Voor het wisselen van zowel de buiten- als de binnenband van de de scootmobiel moeten deze van elkaar gehaald worden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Voor een uitgebreid assortiment aan scootmobielenbanden kunt u bij Nice2move terecht. Van scootmobiel binnenbanden tot scootmobielen buitenbanden, haaks ventiel of recht ventiel en verschillende soorten profiel: u vindt ze bij ons. Door ons brede aanbod is er voor iedere scootmobiel een passende band beschikbaar. Onze specialisten staan u graag bij in het maken van uw keuze. In onze winkel net buiten de Zwolse stadsgracht kunt u bij ons terecht voor vakkundig advies op maat.

 

Nice2move levert diverse soorten scootmobiel binnenbanden en scootmobiel buitenbanden

Diverse keuzemogelijkheden: Blok-, Lijn-, Highway-, of Racingprofiel. In het Grijs of Zwart en met of zonder Anti Lek laag (Puncture Protection). De Antilekband heeft een laagje onder het loopvlak, waardoor scherpe voorwerpen minder makkelijk in de band kunnen dringen. Ook is het belangrijk om de bandenspanning van de banden regelmatig te controleren. Let er op dat ze niet te zacht of te hard zijn. De juiste spanning staat op de banden vermeld. Of raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw scootmobiel. Een goede bandenspanning draagt bij aan een goede wegligging, stuurt uw scootmobiel lekker soepel en is de rolweerstand een stuk lager. Een juiste bandenspanning komt ook het rijcomfort ten goede. Controleer de banden zo nu en dan op scheurtjes en slijtage van het profiel. Bij het slechter worden van de banden heeft u minder grip op de weg.

Scootmobiel luchtband, massieve band of anti-lek band kopen

Een luchtband biedt vaak meer comfort. Het nadeel is uiteraard dat deze lek kan gaan. Wilt u deze kans verminderen? Kies dan voor een anti-lekband. Een anti-lekband is een luchtband met een extra dikke huid (Puncture Protection) voor behoud van comfort, maar met extra bescherming tegen lek gaan. Wilt u helemaal voorkomen dat u lekker banden krijgt? Kies dan voor een massieve band. Een nadeel is echter wel dat de massieve band zwaarder is en vaak minder comfort biedt.

 

Toegestane maximale druk van een scootmobiel buitenband

De buitenband mag slechts een beperkte maximale druk hebben, anders loopt u het risico op een klapband. De toegestane maximale druk kunt u vinden in de handleiding van uw scootmobiel of rolstoel en u kunt dit vinden op de buitenband van uw product. De druk wordt genoteerd in PSI, BAR of kPa.

 

Diverse ventielen mogelijk bij het kiezen van de scootmobiel binnenband

U kiest bij het type ventiel voor een fietsventiel, autoventiel of een frans ventiel. Ook dient u rekening te houden met de hoek van het ventiel. Bij een klein wiel laat de velg namelijk vaak te weinig ruimte over voor een recht ventiel, u kunt dan de scootmobielband haast niet op druk brengen, het is dan beter te kiezen voor een een ventiel met een hoek van bijvoorbeeld 45 graden of een 90 graden ventiel te gebruiken. Voor informatie kunt u natuurlijk contact opnemen met Nice2move, wij geven graag informatie om de juiste keuze te kunnen maken.

 

Het monteren van een scootmobielband

Bij het monteren van een scootmobielband moet het wiel gedemonteerd te worden. Bij veel scootmobielen zijn de velgen deelbaar wat inhoud dat de velg een binnenste helft heeft en een buitenste helft heeft. Bij vervangen van zowel binnen- als buitenband dient de velg gedemonteerd te worden. Controleer bij het vervangen van de buitenband direct de binnenband. Bij oude banden is het verstandig om de binnenband gelijk te vervangen.

Heeft u interesse in een scootmobiel binnenband of buitenband die u op de site gezien heeft? Of laat u zich graag persoonlijk door onze vakmensen voorlichten? Neemt u dan gerust contact op door te bellen naar 038 303 33 70 of komt u eens langs. Wij zijn maandag geopend van 1 tot 5 uur, op dinsdag tussen 10 en 5, donderdags en vrijdags van 10 tot 5 en op zaterdagmiddag tussen 12 en 5. Graag tot ziens bij Nice2move: de specialist in scootmobielen en scootmobiel onderdelen uit Zwolle.