Accu's en laders

Zijn de accu's van uw scootmobiel of elektrische rolstoel aan vervanging toe. Houdt u er dan rekening mee dat er veel verschil zit in de kwaliteit van accu's. Ook is het altijd belangrijk dat u van tevoren controleert welke accu's in uw apparaat geplaatst dienen te worden. Denk bijvoorbeeld aan het amperage en afmetingen.
Bij twijfel kunnen we dat telefonisch of anders per mail voor u controleren. Daarom leveren we hoogwaardige accu's, waarmee u voorlopig vooruit kunt en waarbij u verzekerd bent van kwaliteit.

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Scootmobiel accu kopen

Voor u een scootmobiel accu gaat vervangen zijn er een paar technische eisen, en een aantal gebruik-specifieke afwegingen.
Hieronder vindt u een aantal eisen en overwegingen die u moet maken voor een een scootmobiel accu aanschaft.
Als er vragen of onduidelijkheden zijn neem dan contact op met onze adviseurs.

Afmetingen scootmobiel accu


Een belangrijke technische eis is, dat de buitenmaten van de accu’s passen in de accubak van de scootmobiel. Een scootmobiel heeft altijd 2 accu’s van 12 volt nodig. Het Ampere-uur (Ah) getal op de accu bepaalt de capaciteit/grootte. Een kleine, opvouwbare scootmobiel heeft vaak 12 Ampere-uur (Ah) accu’s. Sommige opvouwbare scootmobielen hebben een grotere accubak, en kunnen dus ook grotere accu’s hebben (17Ah of 20Ah), of Vivo). De middelgrote scootmobielen die 8 – 12 km/u gaan hebben meestal accu’s van 34Ah of 50Ah. De grotere en snellere scootmobielen kunnen het beste met 60Ah of hoger worden uitgerust, waarbij de grootste maten (meer dan 85Ah) alleen in een paar scootmobielen geplaatst kunnen worden.

Hoeveel ampere accu moet er in mijn scootmobiel


Hoe groter het Ah-getal van de accu, hoe verder u kunt rijden. (maar niet hoe sneller!) Het aantal te rijden kilometers is ook afhankelijk van de staat van uw scootmobiel.

Acculader voor de scootmobiel


Let erop dat wanneer u grotere accu’s wilt plaatsen dan u nu heeft, u ook een sterkere acculader nodig heeft. Kies voor een acculader met een laad-amperage dat ongeveer 10% van de accu capaciteit is. Dus, bij 60Ah accu’s een lader van 6 Amp. Bij 85 Ah accu’s een lader van 8 Amp.

Als u intensief gebruik maakt van uw scootmobiel kunt u beter voor een iets grotere accu kiezen (zolang die maar past). U kunt dan grotere afstanden rijden, en als de accu op termijn minder wordt (slijtage) heeft u voldoende over.

Gel of AGM accu in de scootmobiel


Bij intensief gebruik kunt u ook beter kiezen voor een GEL accu dan voor een AGM accu. De GEL accu’s kunnen vaker opgeladen (1,5 tot 2x zo vaak) worden dan AGM accu’s.

AGM accu’s zijn wel een stuk goedkoper, dus wanneer u niet (zeer) intensief rijdt, is een AGM accu een goede keuze.

Het laden van de scootmobiel accu


Goed opladen is het allerbelangrijkste voor een langdurig gebruik van uw scootmobiel en accu’s.

Scootmobiel accu vervangen


Een scootmobiel accu vervangen kunnen wij aan huis doen of in de showroom.

Bekijk hier onze andere medische hulpmiddelen.