Duwondersteuning

Een duwondersteuning voor de rolstoel is een ideale oplossing voor de begeleider. De hulpmotor ondersteunt u bij het duwen van de rolstoel. De duwondersteuning kan losgekoppeld worden van en rolstoel en worden meegenomen in de auto.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Duwondersteuning voor rolstoelen

Een duwondersteuning voor rolstoelen werkt als een hulpmotor die er voor zorgt dat u een rolstoel makkelijker voortduwt en stuurt.
Duwondersteuningen voor rolstoelen ontlast de persoon die duwt, zodat u langere afstanden of over (heuvelachtig) terrein kunt rijden. 

De elektrische aandrijvingen voor rolstoel hebben meestal één of meer extra wielen die het voortbewegen overnemen of ondersteunen. U kunt de duwondersteuning aan- en afkoppelen aan de achterkant van de duwrolstoel.

Elektrische duwhulp voor rolstoelen

De duwondersteuning is door de duwer van de rolstoel zeer gemakkelijk te bedienen. Gas geven is simpel d.m.v. een kleine gashandel. U kunt zelf de maximale duwsnelheid instellen, zodat u in elke situatie als u per ongeluk “vol gas“ geeft, toch nooit te snel rijdt. Bijvoorbeeld in een gebouw staat de maximale snelheid dus laag, en buiten het gebouwkan de maximale snelheid hoger worden ingesteld. Kortom zeer veilig in gebruik. Op het duidelijke display ziet u niet alleen helder de accu-conditie (actieradius) en rijrichting maar kunt u ook de maximale duwsnelheid invoeren. De rolstoel gaat dan nooit sneller als de snelheid die u zelf heeft ingesteld. 

Duwondersteuning rolstoelen demontabel


De duwhulp is meestal demontabel en kan eenvoudig in de auto geplaatst worden. Op reis kunt u ten volle gebruik maken van de elektrische duwondersteuning om maximaal te kunnen genieten.